Prag

Prag, Češka

već od 735€

Opis destinacije

Prag je osnovan u 9. veku po dolasku Slovena u Češku i tokom jedanest vekova svoje burne istorije bio prestonica jednog carstva, jednog kraljevstva i dve republike – Svetog rimskog carstva, Kraljevine Bohemije, Republike Čehoslovačke i Republike Češke. Grad je dostigao svoj zenit u vreme vladavine Karla IV, koji je izgradio Karlov most, gotsku Katedralu Svetog Vida, a 1348. godine osnovao je Karlov univerzitet.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
PRAG
Izleti I posete: “Karlove Vari” i “Drezden”
4 dana (3 noćenja sa doručkom u hotelu kategorije 4*) – avionom
Polazak: 30. decembar (povratak 02. januar 2024.)

CENA PO OSOBI
735 evra

DOPLATA ZA JEDNOKREVETNU SOBU
215 evra

U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO: aerodromske takse (65 evra na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni i koje se plaćaju u dinarima u poslovnicama Filip Travela ili poslovnicama ovlašćenih subagenata), prevoz avionom na relaciji Beograd–Prag–Beograd (prevoznik Air Serbia), smeštaj u hotelu kategorije 4 zvezdice na bazi 3 noćenja sa doručkom u dvokrevetnim sobama, transferi na relacijama aerodrom–hotel i hotel–aerodrom u Pragu prema programu; panoramsko razgledanje grada, troškovi vodiča i organizovanja putovanja.

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO: fakultativni izleti i ulaznice, turistička taksa u iznosu od 2,5 evra po noći po osobi za boravak u hotelu kategorije 4 zvezdice (plaća se isključivo na recepciji), međunarodno putno zdravstveno osiguranje. C

FAKULTATIVNI IZLETI
- Fakultativni izlet autobusom “Drezden” – 85 € (u cenu uključen bus prevoz, usluge vodiča)
- Fakultativni izlet autobusom “Karlove Vari” – 80 € (u cenu uključen bus prevoz, usluge vodiča)
Prijavljivanje za izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje je u Pragu, isključivo u evrima. Potrebno je najmanje 20 prijavljenih učesnika za realizaciju izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet bi mogao da se realizuje uz korigovanje cene.
Hotel Royal Prague **** https://www.hotelroyalprague.com/
Hotel Royal Prague nalazi se na 2 km od centra grada I Praškog nacionalnog muzeja. Stanica metroa I tramvaja (stanica Križikova) je udaljena 80 m, odakle se za 3 stanice metroa stiže do centra grada. Sobe imaju: SAT TV, telefon, kupatilo s fenom, WiFi internet. Doručak je u hotelskom restoranu po principu samoposluživanja.
Dan 1 Prag
1. dan BEOGRAD – PRAG Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” 2h pre poletanja kod šaltera Filip Travela. Poletanje aviona u 06:50h (JU 610). Nakon sletanja na aerodrom u 09:00h, pasoške kontrole i preuzimanja prtljaga, odlazak na panoramsko razgledanje grada sa lokalnim vodičem na srpskom jeziku. Obilazak Hradčanskog trga koji ima prelepe palate Swarcenberg, Toskansku, Martinicki, nadbiskupsku, stub kuge. Poseta praškog dvorca (rezidencije češkog predsednika), katedrale sv.Vida. Šetnja pored zlatnog portala, kraljevske palate, bazilike sv.Đorđa, Lobkovič palate, crne kule. Panorama na Prag iz bašte na valeh. Prelepa valdštajnska palata sa ogromnim parkom iz 17.veka, Hergertova ciglana, najtesnija ulica u Pragu, mala venecija, certovka, kampa, Karlov most, Karlova ulica, Klementinum (Narodna biblioteka), Starogradski trg sa čuvenim astronomskim i astrološkom satom Orloj. Zatim Karlov univerzitet, staleško pozorište i vaclavski trg sa narodnim muzejom. Nakon obilaska smeštaj u hotel. Slobodno popodne. Noćenje.

Dan 2 Prag
2. dan PRAG – DREZDEN – PRAG Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni odlazak na celodnevni izlet u Drezden-Grad koji je četvrta po veličini urbana regija u Nemačkoj,posle Berlina ,Hamburga i Kelna, grad sa mnogo zdanja u barkonom stilu: Palata Cvinger (u kojoj se nalazi više muzeja), protestantska Bogorodičina crkva, Opera Zemper, rimokatolička Dvorska crkva, Rezidencijalna palata (državni muzej), palata Tašenberg (danas hotel Kempinski), Avgustov most… Slobodno vreme. Povratak u Prag. Noćenje.

Dan 3 Prag
3. dan PRAG – KARLOVE VARI – PRAG Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni odlazak na celodnevni izlet do Karlovih Vari. Obilazak banje, njenih čuvenih lekovitih izvora termalne vode i kolonada (Termal Spring, Market Collonade...), grand hotel Pupp-a, crkve Sv Marije Magdalene, ruske pravoslavne crkve Sv. Petra i Pavla... Čuveni pisci, kompozitori, istorijaske ličnosti su boravile u ovoj banji (Karlo IV, Gete, Mozart, Petar Veliki...), kao i većina holivudskih glumaca koji svake godine posećuju Karlove Vari povodom filmskog festivala. Uz to ne zaboravite probati čuvenu Becherovku otkrivenu pre 200 godina, vodu sa lekovitih izvora, oplatke... Povratak u Prag. Noćenje.

Dan 4 Prag
4. dan PRAG – BEOGRAD Doručak. Napuštanje hotela. Transfer do aerodroma. Poletanje aviona u 09:30h (JU 611). Sletanje na aerodrom „Nikola Tesla“ u 11:25h. Kraj programa.
- Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po prodajnom kursu za efektivu banke, na dan uplate. 

- Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15
dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja.

Plaćanje može biti:

- Avansno: a) gotovinom, b) čekovima, c) uplatom na račun agencije ili d) platnim karticama (Visa, Master,, Maestro i Dina).

- Uplatom na rate bez kamate - akontacija 40%, a ostatak:a) čekovima do pet jednakih mesečnih rata (sa datumima 10. ili 20. u mesecu); čekovi moraju biti deponovani u agenciji najkasnije 10 dana od datuma rezervacije

FT

Organizator putovanja je turistička agencija Filip Travel, broj licence OTP 113/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Filip Travel. OUP

Zimovanje

Hotelski i apartmanski smeštaj

Egipat

Odmor na Crvenom moru

NAPOMENA : Agencija nastupa u svojstvu posrednika - subagenta. Sajt je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično. Hvala na razumevanju.